De afbeeldingen mogen niet gekopieerd worden, zonder toestemming van de eigenaar

Over mij

Over mij

Geboren te Dordrecht (op het eiland van Dordrecht - tussen de rivieren). Was al jong een natuurkind. Klom in de hoogste boom, zakte als eerste door het ijs. Met mijn vader de duinen in, konijnenkeutels zoeken - dit waren mijn eerste kralen (ik was een jaar of vijf). Keutels door de ecoline, ketting rijgen, soms een mooie schelp in het midden. Later werd de schelp vervangen door een kippensleutelbeentje...

Verhalenverteller

Mijn vader was een echte verteller, verzon de meest fantastische verhalen voor het slapen gaan. Het vervolg was altijd morgen (net als het spannend was).
Hij leerde me ook kijken: Waarom kunnen mieren tegen de muren opklimmen, dat kunnen wij toch ook niet? Hebben ze soms magneetjes of plaksel op hun voetjes?

Hoe komt het toch dat ik zo graag macro-opnamen maak en dan op mijn exposities met kinderen op de grond zit te “filosoferen”over hoe alles “werkt”?

Fotograaf

Louis Schmidlin, mijn over-opa, opende in 1908 het fotografisch atelier “Suisse” in Tilburg (Wilhelminapark). Het werd een alom bekende zaak en de foto’s van Schmidlin worden nog steeds gezien als waardevolle historische documentatie.
Over-oma ging later in Dordrecht bij haar dochter (mijn oma) wonen, waar ik haar bijna dagelijks zag.
En zo zaten we uren op de divan met het werk van over-opa tussen ons in: samen puur genieten.

Het puur genieten is gebleven.
Samen - mijn camera en ik.

 

Hoe ging het verder?

Het zwerven door de natuur is gebleven; op zoek naar water, licht en kriebelbeestjes. Met mijn macro-lens op pad…
Laarzen aan en het water in om net die ene foto te kunnen maken.

Op 5000 meter hoogte een maaltijd delen in een huisje in de Himalaya, samen zitten op de lemen vloer en je zo verbonden voelen…
De vele verre reizen, o.a. naar Tibet, India en China, vormen één grote inspiratiebron voor mijn fotowerk, teksten en beelden.

Mijn beelden zijn van verschillende soorten klei, ijzer, brons en vulkaanstof met natuurlijke kleurstoffen en oxiden (vaak meegebracht van ver).
Enkele thema’s: verhalen, architectuur, vogels, etnografie en urnen.

lijnen

lijnen

lijnen